facebook google
Контакти Головна
ГоловнаРішенняАвтоматизація закладу громадського харчування. загальні положення

Фіскальне обладнання

Як зареєструвати РРО

Вагова техніка

Технологічне обладнання

Програмне забезпечення

Протикрадіжні системи

Системи відеоспостереження

Контроль доступу

Кнопки виклику

Техніка KARCHER, Portotecnica

Витратні матеріали

Стелажі, бокси, турнікети

POS-обладнання

Принтери чеків нефіскальні

Принтери штрихкодов етикеток

Етикет-пістолети

Банківське обладнання

Термінали збору даних

Сканери штрихкодів

Пластикові картки

Обладнання б / в, уцінка

Рішення

 
Новини Дилери Контакти
 
Прайс на ПЗ

Автоматизація закладу громадського харчування. загальні положення

Повнофункціональна автоматизована система для ресторану (кафе, бістро, бари і т. П.) Складається, як правило, з двох програмно апаратних частин: касове місце (його ще називають Фронт - офіс) і адміністративне місце (Бек - офіс).

На адміністративному місці:
 вводяться парафії продуктів і напоїв на основний склад,
 встановлюється націнка на продукти і напої
 продукти переміщаються на локальні склади (бар, кухня, мангал і т. П.)
 складаються калькуляції
 ведеться облік грошей, які надійшли
 ведеться облік списання продуктів зі складів
 вводяться дисконтні картки
 розподіляються права персоналу в системі
 виконується фінансова аналітика та т. Д.

На касовому місці:
 ведеться реєстрація та облік замовлень відвідувачів,
 надійшли заявки в автоматичному режимі відправляються на бар (для приготування напоїв) і на кухню (для приготування страв)
 друкуються попередні рахунки
 проводиться остаточний розрахунок відвідувачів, з печаткою, в разі необхідності, фіскального чека

Залежно від складності завдань ведення обліку, просторості меню вибирається кількість адміністративних місць. Кількість касових місць залежить, як правило, від кількості і віддаленості дуг від одного залів, барів і т. П.
Функціонал робочих місць, права користувачів встановлюється в залежності від вимоги замовника фахівцями сервісної фірми.

ОБЛАДНАННЯ.
Мережа
Компютери на адміністративних і на касових місцях повинні бути обьєднані в мережу. Це може бути як провідна (Ethernet) так і бездротова (Wi-Fi). Провідна швидше і надійніше. Бездротова трохи повільніше, але мережа розгортається швидше. На мережевому обладнанні краще не економити.

Адміністративне місце.
Тут як правило досить звичайного самого простого компьютера. Цілком підійде і недорогий ноутбук. Також на адміністративне місце необхідний звичайний офісний принтер. На ньому будуть друкуватися різні документи.

Касове місце.
Може складатися:
1. з моноблока (його ще називають POS термінал) в якому зручно і компактно розміщені: монітор з чутливим до натиснення екраном, зчитувач карток з магнітною смугою, спеціалізований компьютер, джерело безперебійного живлення (що забезпечує коректне виключення робочого місця при перебоях з електроживленням), принтера замовлень, фіскального принтера.
2. з окремих блоків: монітора з чутливим до натиснення екраном, зчитувач карток з магнітною смугою (він може бути прикріплений до монітора або розташовуватися окремо), звичайний компьютерний системний блок, джерело безперебійного живлення, принтера замовлень, фіскального принтера.
3. Окремою позицією стоїть кухонний принтер, на якому друкуються замовлення на приготування страв

Принтера бувають: високошвидкісні термопринтера і повільні матричні.
У свою чергу є принтера друкують на широку стрічку 80 мм або вузьку 57 мм
1.

Система виклику офіціантів
У загальних рисах система складається з безлічі кнопок (передавачів сигналу виклику), які розташовуються на столах відвідувачів і приймача з дисплеєм, розташованого біля бармена. Система працює наступним чином: відвідувач натискає кнопку на табло загоряється номер столика і звучить запрограмована мелодія. Бармен повідомляє офіціантові який столик викликає.
Також система може додатково оснащуватися пейджерами офіціантів, при цьому виклик відвідувача надходить не тільки на дисплей на барі, а й на пейджер офіціантові
2.

Система оповіщення офіціантів про готовність страви на кухні
Система складається з передавального блоку з клавіатурою розташованого на кухні, і пейджерів офіціантів. При готовності страви, робочий кухні на блоці натискає кнопку з номером офіціанта, офіціант чує сигнал виклику.

Програма для обліку на підприємствах обществоенного харчування LIBRO